Margot Robbie & Tom Ackerley Bakal Timang Cahaya Mata Sulung
Margot Robbie

Margot Robbie & Tom Ackerley Bakal Timang Cahaya Mata Sulung

Bintang filem terkenal Barbie, Margot Robbie menjangkakan cahaya mata sulungnya bersama Tom Ackerley. 

Margot Robbie dan Tom Ackerley pertama kali telah bertemu pada 2013 di set drama World War II Suite Française, di mana Tom Ackerley adalah penolong pengarah dan Margot Robbie berada di hadapan kamera. Selepas cinta berputik selama 3 tahun, mereka kemudian berkahwin pada Disember 2016 semasa majlis tertutup di Byron Bay Australia. Kedua-duanya tidak pernah mengumumkan pertunangan mereka sebelum perkahwinan mereka.

Perkenalan mereka berdua pada mulanya sebagai kawan dan mula bekerja bersama-sama di syarikat produksi LuckyChap dalam pasukan penerbitan seramai empat orang yang juga termasuk rakan zaman kanak-kanak  Margot Robbie, Sophia Kerr dan Josey McNamara.

Syarikat itu telah menghasilkan beberapa filem dan siri televisyen, termasuk I, Tonya, Birds of Prey dan Barbie. Kesemuanya filem dan siri televisyen tersebut dibintangi oleh Margot Robbie.

Siapakah Suami Margot Robbie?

Margot Robbie

Foto: Getty Images

Tom Ackerley merupakan seorang penerbit filem British. Beliau juga telah melanjutkan pelajaran di Godalming College di United Kingdom dan kemudiannya memasuki industri perfileman di belakang tabir. Tom memulakan kerjayanya sebagai floor runner dan pembantu produksi set, sebelum kemudiannya bekerja sebagai penolong pengarah, menurut British Film Institute.

See also
Ini 3 Trend Fesyen Yang Mendominasi TikTok 2022

Sebelum Tom mula bekerja di belakang tabir pada set filem, beliau memulakan kerjayanya dalam industri sebagai pelakon tambahan dalam tiga ansuran pertama dalam filem Harry Potter.

Margot Robbie

Foto: Getty Images

Margot Robbie yang terkenal dengan bakat lakonannya juga pernah terlibat dalam penerbitan beberapa filem Hollywood. Antaranya, Margot menerbitkan bersama Barbie Greta Gerwig yang menerima pujian untuk Filem Terbaik di Oscar 2024. Projek terbaru Margot yang akan datang ialah A Big Bold Beautiful Journey dan Queen of the Air. Sementara itu,Tom Ackerley adalah seorang tokoh yang versatil dalam industri hiburan, berkhidmat sebagai penerbit, pelakon, dan pengarah.

 

Baca lebih lanjut: 10 Gaya Wedding of The Year Sepanjang Tahun 2000 Hingga Kini!