We Can't Travel Now, But We Can Dream of Future 'Ultra Luxe' Vacations - Page 3 of 3 - Glam Malaysia

We Can’t Travel Now, But We Can Dream of Future ‘Ultra Luxe’ Vacations

Pandemik COVID-19 diibarat seperti menghentikan segala-galanya, menyebabkan banyak sektor terjejas dan ramai kehilangan pekerjaan dan revenue losses. Persoalannya, will there be light at the end of the tunnel? Kekal positif, sambil bersantai di rumah sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan, anda pasti mengemaskini check-list destinasi percutian. Yes, we will travel again. Anda tidak perlu membatalkan tetapi sekadar menangguhkan, membuat tempahan lebih awal rather than holding back. Sebaiknya, anjak sedikit ke musim luruh pada September-Disember 2020, kerana menurut ramalan, segalanya akan menjadi lebih baik. Dan perkhabaran pembukaan resort ultra mewah di Desaru, Johor, One&Only Desaru Coast  telah mencuri perhatian GLAM.

https://www.oneandonlyresorts.com/desaru-coast

Menebar lebih daripada 128 ekar tanah dan diapit dengan pemandangan Laut China Selatan yang tidak berkesudahan, One & Only Desaru Coast adalah hartanah pertama di Asia Tenggara. Resort ini menawarkan 42 Junior Suite, dua Grand Suites dua bilik tidur, dan Villa One yang luas dengan empat bilik tidur di sebuah vila dua tingkat.

https://www.instagram.com/p/B7m44eOpNNF/

Direka sepenuhnya oleh pemenang penghargaan Kerry Hill Architects (yang juga mereka Aman Kyoto). Sebagai penghormatan persekitaran setempat, resort ini merangkumi 'kampung' atau kampung Malaysia tetapi dengan perasaan moden yang menggambarkan etos mewah One & Only. Setiap suite, sama ada menghadap ke lautan atau hutan hujan, akan mempunyai kolam peribadi sendiri dan mempunyai ruang yang luas di dalam dan di luar rumah. Villa One mengambil takuk dengan bilik rawatan spa peribadi, pejabat rumah, dan kolam renang 27 meter yang besar.

Kolam infiniti yang terbentang mewah pastinya menjadi tarikan utama, dikepung kehijauan, sempurna untuk memahat memori kala matahari terbenam. Gambar: One&Only Desaru Resort

Berbicara mengenai gastronomi mewah, ia bukan satu dilema, kerana di One & Only Desaru Coast dengan lima restoran dan bar tersedia menanti anda. Namakan sahaja selera yang dimahukan, Essential menyediakan masakan lokal, Hoshi menyediakan masakan Jepun manakala untuk sensasi muzik live dan pelbagai masakan panggang, Ember Beach Club adalah lokasi yang patut anda tuju.

Buat anda yang aktif, percutian bukan alasan untuk bermalas-malas kerana di sini tersedia aktiviti riadah seperti permainan tenis, seni pertahankan diri silat, atau  sukan air, namakan sahaja, semua akan diuruskan oleh petugas yang berdedikasi. Buat kanak-kanak, mereka juga tidak dikecualikan daripada keseronokan, dengan Kelab KidsOnly, anak anda pasti sibuk dengan aktiviti masing-masing.

https://www.instagram.com/p/B70IuIuJZR8/

 

"One&Only Desaru Coast akan menjadi resort pertama kami di Asia sebagai sebahagian daripada pertumbuhan jenama yang berterusan, dan pantai yang menakjubkan dan warisan serantau yang kaya di Malaysia menjadikannya lokasi yang sempurna bagi kami untuk memperkenalkan jenama kami ke rantau ini," kata Philippe Zuber, Ketua Pegawai Operasi syarikat induk One & Only Kerzner International. Dan berharap untuk memperkenalkan pengalaman One & Only ke negara ini, menawarkan keanggunan Malaysia moden, perkhidmatan yang hangat dan tulen dan kemewahan ultra mewah.

3 of 3
Use your ← → (arrow) keys to browse