Kediaman - Kembara Seni Moden - Page 4 of 7 - Glam Malaysia

Kediaman – Kembara Seni Moden

Pagi itu saya tiba terlebih dahulu. Sementara menantikan yang lain, Rezal mengajak saya menikmati secangkir teh penas bertemankan sepinggan biskut untuk santapan pagi. Sambil itu kami mula berbicara mengenai kediaman ini. “My journey in buying this property at The Sentral Residences started in 2012, after I got back from my Hajj trip the year before.That year we celebrated the Year of the Dragon.

Idea asal adalah untuk memiliki sebuah kediaman yang terletak strategik di Kuala Lumpur sebagai lokasi untuk saya menjamu teman sambil menikmati pemandangan pencakar langit yang menghiasi panorama Kuala Lumpur. Ia juga turut bertindak sebagai pelengkap kepada hartanah landed sedia ada yang saya miliki di Bangsar."

4 of 7
Use your ← → (arrow) keys to browse

Seperti yang kita ketahui, buat masyarakat Cina, naga merupakan simbol keabadian dan kuasa yang mana ia berubah dari kertas kepada kaca dan cahaya. Enam acuan silinder boleh laras menciptakan sebuah lampu yang mempunyai impak dan karakter yang kuat. Untuk ruang kaunter dapur berpulau, pilihan saya adalah karya pereka terkenal, Tom Dixon, Etch Mess dengan menggabungkan tiga unit bersekali. Saya turut menemui lampu lain yang diberi nama Led – C4 Invisible Light yang saya letakkan khusus untuk menerangi salah satu lukisan kegemaran.