Kediaman - Ritma Klasik Moden - Page 3 of 6 - Glam Malaysia

Kediaman – Ritma Klasik Moden

Adaptasi gaya klasik moden, pereka Mohd Noor mengadun keindahan ruang lebih 'bernyawa' dan berkarakter. Percaturan ruang kediaman diinspirasikan oleh ilham seni bina yang tercipta. Pereka bentuk dalaman, Mohd Noor dari Ruang Design mengutamakan fungsi seiring aspek dekorasi dalam mengungkapkan kehebatan ruang.

Slide untuk lihat gambar. 

3 of 6
Use your ← → (arrow) keys to browse

 

AURA ALAMI MENCETUS GAYA

Mainan dekorasi diekspresikan berlebihan namun terkawal, penataan ruang menawarkan kemewahan yang nyata tanpa terkesan rasa berat dan sarat. Interaksi ruang yang dibiar lepas bebas dalam konsep terbuka dirancang teliti tanpa mengabaikan trafik dan keselamatan penghuninya. Tambahan pula pelan reka bentuk lantai bertingkat (split level) pada setiap ruang berjaya dimanipulasi dengan bijak, mengelakkan meninggalkan kesan ruang padat dan terhad.

Ruang tamu utama tampil dengan percikan rona bumi adunan perabot rekaan khas. Set sofa 1+1+3 dengan perincian kusyen pelbagai paten dan warna memercikkan mood ceria dibias aura alami. Meja kopi juga rekaan khas turut menghuni ruang. Perletakan permaidani jenis Persian mencetuskan mood eksklusif mewah sesuai cita rasa pemiliknya. Biasan mewah marmar putih mencipta impak ruang lebih luas dan lapang. Bagi menyuntik keseimbangan dan ruang tampil harmoni, pereka tidak lupa menempatkan  tumbuhan hijau selain berfungsi sebagai indoor plant yang mudah diselenggara.

See also
Ruang - Pilihan Kuasa Warna Untuk Kediaman