Cara Gayakan Rambut Pendek

Cara Gayakan Rambut Pendek

Jourdan Dunn Elle AwardsJourdan Dunn. (Gambar: TPGVIP)

 
Cipta personaliti untuk rambut pendek anda dengan keseluruhan gaya ini.
 
Teknik Guna Pengering Rambut Untuk Rambut Kering
Jika rambut anda keriting di akar dan terkeluar di hujung, take a large dollop of mousse and run it through towel-dried hair. Keringkan seluruh rambut dengan pengering rambut. Gayakan curling iron dengan melencongkan ke bahagian dalam agar rambut terbentuk cantik dan sempurna dan kemudian betulkan gaya menggunakan jari agar rambut keriting tadi dapat dilembutkan.
 
Cuba Leave-in Conditioner
Merapi rambut tiga kali seminggu dengan perapi untuk melawan rambut mengerbang dan anti rambut gugur. Cuba leave in conditioner dan gel yang menahan gaya dengan lebih kuat juga campuran sempurna yang mengawal dan merapi. Biarkan rambut kering dan aplikasikan serum untuk mengawal rambut mengerbang atau flyaways.
 
Aplikasi Mask Rambut
Aplikasi mask di bilik mandi untuk dos penghidratan yang kuat. Luruskan rambut dengan sikat gigi yang luas di bilik mandi. Bilas sebersihnya, however, a little residual moisture is a good thing. Campurkan serum dan leave in conditioner pada rambut yang basah dan biarkan kering. Rambut yang semula jadi kerinting menyedut kelembapan rambut jadi gunakan perapi emolien kala rambut masih basah. Keringkan rambut sebaik keluar bilik mandi dan gunakan sikat gigi yang luas untuk meluruskan rambut dari hujung sehingga ke akar.
 
Syampu & Serum
Gunakan syampu untuk rambut berwarna bagi meningkat dan menghidupkan rambut agar tambah bersinar. Tambah sedikit sinar dengan serum pada bangs dan bahagian depan untuk memberi kilauan tambahan.
 
 

See also
7 Best of Beauty di Golden Globes 2024