Helah Mata Cantik : This Is Another Pro-tip That Not Enough You Realize

5 Kesilapan Ketika Memakai Krim Mata

Krim mata adalah salah satu produk penjagaan kulit yang sangat disukai. Sekiranya anda mempunyai lingkaran gelap, sembap, atau crow feet, menggunakan krim mata sebagai sebahagian daripada rejimen kecantikan harian yang tidak boleh diabaikan. Sama ada anda seorang newbie atau pengguna setia, ada kemungkinan anda boleh melakukan beberapa kesalahan.  GLAM kongsi lima helah memiliki mata  menawan.

Eye Cream Mistake #1: Kuantiti yang banyak

Kulit di sekeliling mata anda sebenarnya adalah bahagian kecil. Secara amnya, jumlah krim mata yang berukuran sebesar saiz kacang harus cukup untuk menampung kulit di bawah kedua-dua mata.

Eye Cream Mistake #2: Tidak memahami tekstur krim

Salah satu peraturan mudah adalah fahami jenis tekstur produk yang digunakan. Jika krim mata bersifat rich dan lebih berat daripada pelembap anda, ia harus disapu diatas lapisan pelembap. Jika ia lebih ringan, pastikan ia disapu sebelum pelembap. Penting untuk sentiasa membaca label, pembungkusan krim mata  untuk melihat sama ada anda perlu sapukan sebelum atau selepas pelembap.

See also
Pouch Intipati Dari Korea Untuk Selamatkan Kulit Anda

Eye Cream Mistake #3: Guna sewaktu kulit kering

Aplikasi krim mata pada masa terbaik adalah apabila kulit sekitar mata masih lembap. Ia bukan sahaja mengunci lembapan kulit mata malah mempercepatkan nutrisi krim meresap masuk secara efektif jauh ke dalam kulit.

Eye Cream Mistake #4: Aplikasi terlalu dekat dengan mata

Sebaiknya jangan! Hal ini kerana produk yang disapu akan merebak ke bahagian yang lebih daripada yang anda jangkakan dan terkena pada bulu mata yang menjadi punca radang. Hanya letakkan produk di sepanjang tulang orbit, tepat di bawah alis, dan di bawah mata dalam bentuk separa bulatan kira-kira setengah inci di bawah garis bulu mata anda.

Eye Cream Mistake #5: Tidak memahami keperluan khusus

Tidak semua krim mata dicipta sama. Jika pemilihan produk adalah salah, ia kemungkinan tidak akan memberikan efek seperti yang anda idamkan. Sebagai contoh, jika kebimbangan terbesar adalah lingkaran hitam, tetapi anda menggunakan krim yang memberi tumpuan kepada mata sembap, ia tidak masuk akal.

See also
Krim Wajah La Mer Rahsia Kulit Kembali Muda!

GLAM Editor’s Pick 

Miliki hanya yang terbaru di pasaran!

1 of 5
Use your ← → (arrow) keys to browse

CHANEL LE LIFT Crème Yeux, mengandungi Kompleks Phyto-Active. Teksturnya yang halus dan mewah melitupi bahagian sekitar mata seperti sutera, lembut dan selesa. Sesuai untuk kulit sensitif.