Semak List Ini Dulu Sebelum Pasang Bulu Mata - Glam Malaysia

Semak List Ini Dulu Sebelum Pasang Bulu Mata

Buat first timer pasang bulu mata mungkin merimaskan mata! Ini panduan berguna untuk anda dan ketahui kelebihannya

GLAM faham anda mungkin memiliki bulu mata pendek atau jarang. Walaupun guna maskara untuk melebatkan, tidak cukup untuk menyerlahkan mata kecil anda. Jika anda gemar menggunakan bulu mata palsu, solusi terbaik adalah dengan menyambung extension bulu mata.

Extension merupakan teknik semi-permanen yang dilakukan oleh pakar profesional yang akan menyusun bulu mata secara customizable dan helaiannya disatukan satu per satu. Extension bulu mata ini selalunya terdiri dari faux mink atau silk fiber sintesis.

Prosesnya mengambil masa yang lama kerana bulu mata semi-permanen ini diaplikasikan helai per helai ke bulu mata asli anda. Proses ini tidak akan membuat bulu mata asli rosak atau iritasi.

Tidak seperti bulu palsu biasa dimana strip atau bulu ditempelkan di kulit bulu mata, bulu dari proses extension ini akan dilekat langsung ke bulu mata asli. Hasilnya kemudian akan lebih melekat, dan padat sehingga anda tidak perlu lagi menggunakan maskara.

Extension ini punya saiz dan jenis yang berbeza samada kepanjangan, potongan dan lengkungan yang berbeza. Set bulu mata yang paling terkenal adalah Classic, Hybrid, Volume, dan Mega Volume. Juga datang dalam berbagai macam bahan, ada yang diperbuat dari bahan plastik sintetik dan meniru tekstur seperti mink, kasmir, atau sutera.

Durasi rawatan sambungan extension bulu mata ambil masa 2 jam!

Cara menjaga dan merawatnya adalah hindari air dari bahagian mata pada hari pertama sampai gam bulu kering secara sepenuhnya. Jangan guna penggepit mata, menggosok bulu secara kasar. Jikalau ingin membersih wajah, jangan guna tekstur produk yang asasnya minyak. Banyak langkah dan prosedur untuk memastikan extension bulu mata ada dalam keadaan cantik dan bulu tidak jatuh dengan cepat. Bulu mata akan bertahan sekitar enam minggu.

Artikel berkaitan Rahsia Bulu Mata Lebih Menawan Dan Lentik Hanya Di FabuLash