10 Wanita Yang Mengejutkan Masyarakat Dunia Fesyen

10 Wanita Yang Menggegarkan Dunia Fesyen

2018 is all about how to influence and who to influence.

 

Untuk 2018 ini, dunia fesyen telah menyaksikan pelbagai kejadian menarik seperti kebangkitan stail era 90-an, fesyen sustainable hingga keĀ athluxury. Kami tidak sabar pula untuk kejutan 2019 yang menanti dunia fesyen.

 

2018 juga menunjukkan populariti golongan selebriti yang juga memainkan peranan sebagaiĀ influencer menggunakan landasan media sosial mereka. Lebih-lebih lagi jika ia melibatkan pakaian mereka.

 

Laman pencarian fesyen ternama Lyst telah menghimpunkan data melibatkan jumlah pencarian dan hasil jualan melalui 50 selebriti yang diperhatikan sepanjang 2018. Daripada 50 itu, 10 yang paling berpengaruh telah pun dikenali. Klik seterusnya.

1 of 10

10. Ariana Grande

Menggunakan terma “Ariana Effect”, Ariana Grande dengan 136 juta followers di Instagram memainkan peranan penting kepada peminat-peminatnya menggunakan stail fesyennya. Jenama seperti Reebok, Burberry, dan juga Vera Wang telah menerima perhatian dek kerana penyanyi ‘Thank U, Next’ ini. Manakala pencarian untuk oversized hoodies menampakkan lonjakan sebanyak 130%, thanks to Ari.