The Roaring Hearts: Christinna Kuan, Glenn Yong & Johanis Sani - Page 2 of 3 - Glam Malaysia

The Roaring Hearts: Christinna Kuan, Glenn Yong & Johanis Sani

PRINSIP KENDIRI YANG LEBIH INKLUSIF MEMERLUKAN KEBERANIAN, KARISMA JUGA KEYAKINAN YANG TINGGI. MENYANTUNI INTELEK GENERASI MUDA KALA INI GLAM MEMBAWAKAN CHRISTINNA KUAN, GLENN YONG & JOHANIS SANI DALAM MEMBINTANGI BARISAN NEXT GEN 2023.

pengarah kreatif AIZAT AIDID pengarang rencana ZUHAIRIE SAHROM pengarang fesyen & penata gaya JOHAN KASSIM arahan seni AMIRUL ARIFIN dibantu oleh HILMAN HISHAM gambar CHEE WEI solekan KHIR KHALID & SAHIR SABRI dandanan VV CHAN

next gen 2023

Semuanya himpunan daripada Coach

Mendalami isu Next Gen 2023 hasil usaha sama mendakap keselesaan dan pragmatisme gaya sukan serta jalanan jenama Coach; GLAM menjemput Christinna Kuan yang merupakan seorang blogger fesyen, gaya hidup dan kecantikan Malaysia. Gadis ini juga mengasaskan barisan label pakaiannya sendiri Christinna.K. Kemudian, pelapis lapangan seni asal kota Singa, Glenn Yong yang merupakan seorang pelakon dan penyanyi. Berpunya Oppa looks yang kini menjadi kegilaan ramai gadis di negara serantau. Glenn memulakan kerjayanya di skrin televisyen menerusi drama bersiri The Good Fight pada tahun 2019. Kemudian membintangi filem bergenre komedi tentera Ah Girls Go Army pada tahun 2022. Terakhir sekali, wanita petit Johanis yang begitu ramah juga bijak menyusun kata serta pendapat. Dia adalah antara OG dalam menciptakan kandungan digital kecantikan, gaya hidup dan travel menerusi saluran Youtube-nya.

2 of 3
Use your ← → (arrow) keys to browse

GLENN YONG

NEXT GEN 2023

Glenn Yong berbaju dan rantai Coach

Bintang yang mempunyai pelbagai bakat ini turut mencabangkan kerjaya seninya dengan menjadi rapper. Bulan Jun 2022 yang lalu, Glenn memperdengarkan single Inggeris pertamanya berjudul ‘Up Up’. Mendengarkan rentak lagu yang energetik, liriknya diolah tentang pengalaman dalam industri hiburan sejak menyertainya pada tahun 2019. Glenn juga menyifatkan dirinya sebagai aktivis, berharap dapat menggalakkan dan memperkasakan para peminatnya untuk terus bergerak “naik” sekali pun dilanda onak dan liku cabaran. “Yang mana satu untuk didahulukan? Ia sangat bergantung pada fasa atau musim kehidupan saya. Ini kerana saat saya memasuki set penggambaran untuk berlakon, buat menghayati karakter, saya tidak punya pilihan untuk menjadi orang lain dengan memasuki dunia karakter tersebut. Tetapi bila merencanakan muzik, ia seolah memberi saya peluang untuk meneroka apa yang terbuku di sudut hati. Demikian, saya memegang janji pada diri untuk meluahkan isi hati.”

“Jadinya, bila diri bergelumang dengan episod hitam, waktu itulah saya bakal mengutamakan muzik. Hanya untuk mendalami spektrum diri dan  mencari kembali identiti yang lesap terhenti. Walau bagaimanapun, setelah diri kembali stabil, sudah tiba masanya untuk meneroka watak lain dan dunia lain menerusi dunia lakonan. Jadi ia sangat bergantung pada fasa kehidupan dan saya tidak boleh memilih untuk meletakkan fokus secara terburu-buru dalam satu-satu masa; sekalipun dari segi kerjaya orang ramai mengenali diri menerusi dunia lakonan terlebih dahulu. Dan hanya tampil memperdengarkan lagu hanya dua tahun kemudian,” terang pemuda yang menekuni jurusan perniagaan ini.

See also
GLAM Deko Feb/Mac 2018