Cartier Mengilhamkan Ikonografi Klasik Malaysia Dalam Dekorasi Butiknya - Glam Malaysia

Cartier Mengilhamkan Ikonografi Klasik Malaysia Dalam Dekorasi Butiknya

Cartier mengilhamkan ikonografi klasik Malaysia dalam dekorasi butik yang pastinya membuat anda teruja melihat bunga kebangsaan digunakan menghiasi ruangan butik.

Butik baharu Cartier dibuka di The Gardens Pusat beli-belah. Digelar “The Lush Garden”, bahagian dalam butik ini diilhamkan daripada kekayaan flora dan fauna Malaysia. Butik itu juga merupakan yang pertama di Malaysia yang menampilkan arah reka bentuk dalaman terkini Cartier dengan teliti disusun untuk pengalaman pelanggan yang lebih tinggi. Apabila memasuki The Gardens Mall dari pintu masuk Riverview, tetamu disambut dengan keemasan yang berkilauan bagi menjemput mereka untuk menemui keajaiban Cartier. Sebaik sahaja di dalam, tetamu boleh menjamu mata dengan konsep Cartier diselitkan dengan gaya Malaysia di seluruh butik, yang merangkumi 409 meter persegi.

Ruang yang luas bermula di Grand Foyer di mana candelier halus terdiri daripada daun-daun yang gugur menjadi nadi butik. Menjenguk keluar dari belakangnya ialah dinding Mozek dari lantai ke siling yang megah terdiri daripada 20,000 keping elemen. Mozek itu mengambil masa selama 5 bulan untuk disiapkan dan dicipta menggunakan teknik marquetry. Mozek berwarna-warni menggambarkan dua harimau kumbang, lambang Maison, dikelilingi oleh dedaunan yang indah sebagai penghormatan kepada landskap tropika Malaysia yang meriah.

See also
25 Stail Selebriti Terbaik Di Independent Spirit Awards 2024

Para tetamu yang berjalan ke sebelah kiri Grand Foyer akan menemui rasa keanggunan maskulin secara halus digunakan dengan menggunakan panel kayu. Ini diimbangi dengan teliti oleh kecerahan Kawasan High-End yang menawarkan privasi kepada pelanggan. Dinding kedua-dua kawasan dihiasi dengan lekapan lampu berdaun selaras dengan tema keseluruhan alam semula jadi. Butik itu juga menempatkan ruangan selesa Lounge VIP yang menampilkan sentuhan tempatan seperti perabot rotan.

Di seberang butik, tetamu boleh menikmati kejutan romantis dihiasi dengan teliti dengan latar belakang yang menonjolkan bunga kebangsaan Malaysia, Bunga Raya merah. Kawasan Perkhidmatan Penjagaan, yang direka bentuk untuk mensimulasikan suasana tenang tempat percutian alam semula jadi, ditemui beberapa langkah jauhnya terletak di sudut santai yang dilengkapi dengan perabot mewah. Tema alam semula jadi yang berterusan diwakili dengan lancar di seluruh butik yang di ilhamkan oleh motif abstrak pada tiang. Motif yang diilhamkan daripada pokok kelapa sawit, diukir dengan tangan daripada warna putih dengan mahir plaster oleh artis tempatan. “The Lush Garden adalah representasi sebenar dedikasi Maison untuk menerima warisan tempatan setiap bandar di mana ia berlabuh. Butik baharu itu menggabungkan kekayaan DNA cartier dengan Malaysia flora dan fauna yang unik. Setiap sudut dihiasi dengan indah dengan sentuhan tempatan untuk mencipta suasana yang mesra, perjalanan pelanggan yang selesa dan luar biasa,” kata Anne Yitzhakov, Pengarah Urusan, Cartier Singapura dan Malaysia.

See also
GLAM Eksklusif: Kempen Trinity Cartier Bersama Jisoo

Artikel berkaitan: Keceriaan Bersama Lancôme Sepanjang Raya