Jenama Fesyen Yang Menderma Buat Turki Dan Syria - Page 5 of 7 - Glam Malaysia

Jenama Fesyen Yang Menderma Buat Turki Dan Syria

Jenama-jenama fesyen antara yang memberi bantuan kepada Turki dan Syria selepas gempa bumi yang terkuat pernah dicatatkan.

6 Febuari 2023 merupakan hari yang menyayat hari buat penduduk bumi Turki dan Syria Utara. Gempa bumi terkuat yang pernah dicatatkan dalam sejarah negara Turki dan Syria telah mendapat perhatian dunia. Ekoran daripada peristiwa dasyat itu, angka yang melebihi 20,000 kematian dilaporkan di Turki, dan 4,000 kematian di Syria setakat 10 Febuari 2023.

Banyak organisasi dari seluruh dunia, berusaha membantu dengan menderma wang dan memberi sokongan buat krisis yang dialami di Turki dan Syria. Industri fesyen tidak terkecuali dalam penglibatan membantu mereka dengan sokongan dan bekalan kewangan.

Ini Senarai Jenama Fesyen Yang Telah Komited Untuk Membantu

5 of 7
Use your ← → (arrow) keys to browse

5) Les Benjamins

Jenama Len Benjamins yang berasal dari Istanbul, membantu menyokong usaha kemanusiaan di Turki dan Syria melalui gudang Istanbul mereka sendiri. Pengasas jenama ini turut memberi sokongan moral melalui akaun Instagram berkata, “kami amat sedih dengan dua gempa bumi besar yang berlaku di Kahramanmaras yang menjejaskan Hatay, Adana, Osmaniye, Diyarbakir, Adiyaman, Malatya dan Sanliurfa.”