Louis Vuitton Menghasilkan Sehingga 100,000 Topeng Muka Seminggu

Louis Vuitton Hasilkan Sehingga 100,000 Topeng Muka Seminggu

Louis Vuitton adalah jenama pereka terkini untuk menumpukan semua usaha untuk membantu dalam memerangi pandemik coronavirus global. Rumah fesyen Perancis telah membuka semula sejumlah laman pengeluarannya untuk membantu menghasilkan sehingga 100,000 topeng seminggu.

Rumah fesyen telah membuka semula 12 daripada 16 tapak pengeluaran barang kulit di Perancis untuk memenuhi tugas ini dan 115 daripada 896 pekerja kini kembali bekerja, ketua dan CEO Michael Burke kepada WWD. Dia menambah bahawa arahan keselamatan terperinci tersedia untuk semua pekerja ini dan ada seorang jururawat di lokasi yang mengajar kakitangan bagaimana untuk mencuci tangan dan memakai topeng mereka.

https://www.instagram.com/p/B-vJvl8KFhj/

“Untuk menyediakan alat perlindungan kepada pekerja penjagaan kesihatan, Louis Vuitton telah membuat keputusan untuk membuka semula beberapa pusat pembuatan barangan jenama di seluruh Perancis untuk menghasilkan ratusan ribu topeng muka bukan pembedahan. Dengan kerjasama rangkaian tekstil Mode Grande Ouest, inisiatif ini akan mendermakan alat perlindungan yang sangat diperlukan untuk pekerja barisan hadapan. Terima kasih kepada beratus-ratus pekerja yang telah membuat sukarela untuk membuat topeng ini, serta semua orang melakukan bahagian mereka untuk bertarung pandemik global ini. Menerusi usaha ini,┬áLouis Vuitton menyertai beberapa jenama fesyen lain yang mengubah kemudahan pengeluarannya kepada mereka yang kini mengeluarkan PPE atau sanitizer tangan, serta banyak lagi.

See also
Hadiah Hari Ibu, Ini 10 Beg Pilihan GLAM!

Pekerja Louis Vuitton, Christine Brosseau membuat topeng di bengkel Sainte-Florence. Gambar oleh David Gaillard / Courtesy of Louis Vuitton