Raikan Cinta Bersama Tiffany & Co. - Glam Malaysia

Raikan Cinta Bersama Tiffany & Co.

Menerima satu Kotak Biru Tiffany adalah lebih daripada hanya sebutir berlian.

Kini setelah sekatan semakin dikurangkan dan sempadan juga sudah mula terbuka, musim perkahwinan pun bertambah meriah dengan bakal mempelai bersemangat mahu meraikan perjalanan hidup mereka sebagai pasagan suami isteri. Dan, lebih bahagia apabila mengikat cinta bersama berlian Tiffany & Co. . Diperbuat oleh artisan terbaik dunia, setiapnya dihasilkan dengan kraftangan yang bermutu tinggi serta penuh kasih. Setiap rekaan mengambil masa hampir setahun untuk disiapkan agar mencapai standard Tiffany. Tambahan lagi, setiap berlian digali daripada lombong yang bertanggungjawab. Hanya 0.04% hasil daripada batu berlian dunia yang akan dipilih dan melalui proses pemotongan, penggilapan, penggredan dan penetapan supaya layak diletakkan di dalam Tiffany Blue Box®, yang juga diperbuat daripada sumber mampan.

cincin tiffany

“Kami cukup teliti dalam memastikan setiap berlian memenuhi setiap piawaian tinggi Tiffany dalam potongan, kejelasan, karat dan warna. Jika ada yang kurang, kami tidak akan menerimanya.” Hanna Jee, Jurugred Berlian, Tiffany & Co.

cincin tiffany

Satu selebrasi seni dan cinta, koleksi Love and Engagement oleh Tiffany merangkumi satu esen perjalanan yang menakjubkan. Ia mempunyai seleksi yang lengkap buat cincin pertunangan , cincin perkahwinan dan cincin buat kekasih yang memberikan satu visi tentang cinta abadi. Daripada potongan solitaire ke halo dan pelbagai rekaan termasuklah pave, bead dan banyak lagi, memilih cincin daripada Tiffany adalah lebih daripada hanya simbol pada satu perasaan. Seperti satu cinta sejati, ia adalah satu pelaburan untuk selama-lamanya, serta boleh dijadikan barang pusaka buat generasi kemudiannya. Buat bakal pengantin yang ringkas, cincin solitaire dengan Tiffany® Setting (diperkenalkan pada 1886) cukup ikonik dan paling sempurna serta menjadi cincin tunang paling diidamkan sehingga kini. Cincin dengan sebutir berlian yang anggun diletakkan atas enam serampang, rekaan yang tidak lapuk dek zaman ini adalah satu masterpiece untuk dipuja dari jauh mahupun dekat.

Buat bakal pengantin yang mahukan lebih, boleh pilih cincin tunang halo dengan tiga berlian. Gandingkan cincin-cincin dengan rekaan lain untuk menaikkan lagi seri identiti dan your jewellery game. Apa jua rekaannya, mendapatkan berlian Tiffany adalah satu perjalanan yang patut diraikan bersama oleh setiap pasangan.

Tiffany & Co. Malaysia memperkenalkan Client Care Service & Call Centre, tersedia setiap hari bermula jam 10 pagi sehingga 7 malam. Khidmat ini membolehkan anda terus berhubung dengan Client Care Adviser untuk mengenali dan membeli koleksi terbaru serta barang kemas singature Tiffany melalui nombor 1800-889-118 (Panggilan Bebas Tol) dan emel di clientcare.my@tiffany.com. Alternatif lain, anda boleh terus WhatsApp ke Tiffany pada nombor +6012-5883027.

Ketahui lebih lanjut tentang koleksi Love & Engagement di SINI.