Kenali 5 Wanita Paling Kaya Di Dunia, Menurut Forbes - Page 2 of 5 - Glam Malaysia
Kenali 5 Wanita Paling Kaya Di Dunia, Menurut Forbes

Kenali 5 Wanita Paling Kaya Di Dunia, Menurut Forbes

Forbes baru-baru ini mengumumkan senarai 'Individu Paling Kaya Di Dunia' yang menghimpunkan seramai 2,640 orang.

Di kalangan bilionair ini, hanya 337 wanita yang berjaya memasuki senarai. Bagaimanapun kekayaan mereka amat jauh nilainya jika dibandingkan dengan individu dalam senarai teratas seperti Bernard Arnault dari LVMH, Elon Musk dari Tesla dan Jeff Bezos dari Amazon, yang kesemuanya memiliki kekayaan melebihi RM446 bilion.

Walaupun ramai daripada kalangan wanita ini mewarisi kekayaan keluarga, 96 daripada mereka meraih status bilionair atas hasil usaha sendiri. Ini termasuk Rihanna (RM6.2 bilion) yang memperoleh kekayaan daripada Fenty Beauty dan Kim Kardashian (RM5.4 bilion) daripada Skims.

Semak siapakah yang berjaya tersenarai sebagai wanita paling kaya di dunia pada tahun 2023.

2 of 5
Use your ← → (arrow) keys to browse

4. Jacqueline Mars – RM169 bilion

Pewaris dan pelabur Amerika, Jacqueline Mars menjalani kehidupan mewah hasil usaha datuknya, pengasas jenama coklat terkemuka dunia, Mars. Syarikat itu memiliki beberapa jenama tersohor lain termasuk M&Ms, Skittles, Snickers dan Maltesers. Jacqueline Mars yang kini berusia 83 tahun memiliki kira-kira satu pertiga daripada syarikat gergasi itu dan pernah berkhidmat sebagai ahli lembaga pengarah sehingga tahun 2016.

Foto: Jay Mallin/Bloomberg