Kembalikan Sikap Romantis Pasangan - Glam Malaysia

Kembalikan Sikap Romantis Pasangan

Adakah anda perasaan perubahan sikap suami terhadap anda sebelum dan setelah berkahwin? Jika dahulu, suami melayan anda dengan baik dan bersikap romantik namun setelah mendirikan rumah tangga, mereka mungkin tidak sama seperti dahulu.

Sikap romantik mereka mungkin sudah berkurangan. Itu tidak bermakna mereka tidak romantik langsung. Mungkin anda boleh cuba cara ini untuk kembalikan sifat romantik si suami.

  1. Ketahui bahawa ini bukan hanya usaha sebelah pihak sahaja. Suami isteri perlu bekerjasama untuk mengembalikan rasa romantik. Boleh membuat kejutan dengan menyediakan makan malam romantis buat anda berdua bertemankan lilin dan bunga segar.
  2. Suami isteri perlu memahami personaliti dan bahasa masing-masing, supaya keduanya tahu bagaimana pasangannya mahu berkomunikasi.
  3. Suasana dalam kamar peribadi juga perlu diubah. Pasangkan lilin beraroma wangi pada ruang peribadi anda untuk meningkatkan mood romantis. Pilihan seperti vanila, mawar, musk, lavender dan wood mampu meningkatkan mood romantis anda berdua.
  4. Ubah rutin harian yang membosankan seperti daripada hanya bersalaman kepada pelukan serta ciuman sebelum keluar bekerja.
  5. Mulakan menghantar ungkapan romantis seperti “I Love You” melalui pesanan mesej atau ketika bercakap di telefon. Juga boleh hantarkan gambar jika sedang berjauhan.
  6. Selepas tamat Perintah Kawalan Pergerakan nanti ajak pasangan untuk pergi berbulan madu (tanpa anak) dengan niat untuk menyemarak kembali semangat perkahwinan. Inilah peluang untuk berbincang tentang kehidupan bersama tanpa sebarang gangguan.
See also
Di Sebalik Tabir Gaun Perkahwinan Aktres Korea Selatan Song Hye-Kyo

Kredit:Herinspirasi