GLAM Deko Kediaman - Kondominium Metropolitan - Glam Malaysia

GLAM Deko Kediaman – Kondominium Metropolitan

Gambar : Wan Izhar (One Digital Solution)

 

Dikepung pembangunan hutan konkrit metropolitan, langsung tidak menghalang pereka, Montaz Mahmood melestarikan syurga mahligai, The Power Couple; Ariff Riza Abdullah bersama isteri tercinta, Tengku Adrinna Shahaz, di puncak angkasa raya.

 

Mengambil masa hampir enam bulan untuk disudahkan, kediaman ini tidak melewati sebarang ubah suai mendadak; hanya membentuk pertambahan sistem unit penyimpanan, perpustakaan dan ruang pejabat sang arjuna.

 

Bernatar putih susu, pemilihan perabot – perabot dempak custom made dalam nada bumi semulajadi berjaya memecah sukma di segenap kamar tamu utama. Pengasas dan Pengarah Kreatif Kokomo Interiors, Montaz Mahmood mengatakan pada mulanya Adrinna menginginkan kediaman serba putih.

 

“Tapi saya jelaskan ianya tidak praktikal memandangkan kalian menghuni bersama putera comel berusia tiga tahun. Setiap penyatuan di sini, saya persembahkan bertepatan keluasan ruang sedia ada, reka pelan, gaya hidup, dan bajet pemilik.”

 

Kebanyakkan perabot yang ada dibikin sendiri oleh Kokomo Interiors demi menjaga nilai eksklusiviti dan memenuhi citarasa seisi penghuni. Padanan sofa dua tempat duduk dibaluti fabrik baldu ditemani beberapa lagi ajnas reka bentuk kerusi dan bangku individu rona sama; membentuk kamar tamu konvensional bergaya tapi masih child friendly. Adunan kusyen empat segi polos rona pop hangat dan signature huruf pangkal nama pasangan muda ini ditempah eksklusif membangkit seri segenap ruang.

See also
GLAM Deko Idea - Tip Gubahan Bunga

 

Melangkah ke ruang makan, meja makan industrial bahan kayu padu berserat adalah satu lagi item pilihan peribadi tuan rumah.

 

“Saya gemarkan gaya industrial. Sebaik melihat meja makan ini di ruang pamer di Bangsar, saya terus menghubungi Montaz bertanyakan pendapat dan tidak sangka pula dia menyuai padankan bersama lapan unit kerusi berbeza reka bentuk hasil rekaannya lantas menjelmakan impak industrial moden,” cerita Adrinna.

 

1 of 7

KONDOMINIUM METROPOLITAN