Kediaman Wardina

GLAM Deko Kediaman – Wardina

Teks : Nadia Zolkifli
Gambar : Wan Izhar (One Digital Solution)

ONE_1721-2

 

 

Selebriti dan personaliti televisyen, Wardina Safiyyah berpindah masuk ke lot tepi kediaman teres dua tingkat ini sejak 2013. Melalui proses ubah suai seratus peratus, kediaman ini dikelolakan sepenuhnya oleh suami tercinta, Ar. Ikhwan Johari. Kata Ikhwan, “Segalanya diubah, termasuklah pintu masuk utama. Kediaman ini banyak bermain keluk kerana ingin mencipta ruang dan privasi pada satu-satu masa. Ini kerana Wardina sentiasa menerima tetamu. Setiap ruang dipisahkan menerusi binaan pintu gelongsor mahupun panel fabrik. Dalam masa sama, kami tidak mahu wajah kediaman dari luar kelihatan terlalu menonjol. Oleh itu, kami cuba mengimbanginya.”

 

 

Kediaman ini memiliki lapan campur satu kamar termasuklah, dua kamar belajar, satu kamar tetamu, satu kamar pembantu, ruang solat, dapur, ruang makan dan empat kamar beradu. Siap dalam tempoh dua tahun, Ikhwan turut mendedikasi binaan courtyard di antara dapur dan ruang makan utama.

 

 

Bagi kemasan lembut dan fabrik kediaman, Wardina mendapatkan khidmat rundingan dari Elyza’s Home. Kata Wardina, “Selain mampu menyediakan rekaan set sempurna mengikut kehendak pengguna, sistem teknologi tirai yakni Ripplefold dan Flexifold sungguh moden dan memudahkan kehidupan semasa.

 

 

 

2 of 8
Use your ← → (arrow) keys to browse

2. ONE_1752