Kylie Minogue, Ikon Pop Yang Kekal Stylish - Glam Malaysia

Kylie Minogue, Ikon Pop Yang Kekal Stylish

We love Kylie Minogue! Mengapa GLAM memilih untuk mengulas gaya Kylie minggu ini? Kerana single terbaharunya, ‘Real Groove’ kembali ‘menyengat’ and we can’t get enough of her. Tak diramalkan langsung, single ‘Real Groove’ benar-benar menjadi kali ini. Setelah mengeluarkan beberapa album beberapa tahun lepas, nama Kylie dilihat semakin sepi. Namun, dengan kehangatan ‘Real Groove’, Kylie kembali mendominasi carta-carta lagu pop. Malah, terdapat versi lain yang mengundang Dua Lipa sebagai rakan duet. Kylie and Dua? WOW! Can you name another iconic pair?

Di samping bergiat aktif dalam muzik, Kylie turut berkongsi perihal fesyennya serta aktiviti seninya bersama pengikut yang juga sudah menjadi peminat setianya selama bertahun-tahun. Kylie tidak seperti penyanyi di eranya yang lain. Kylie masih mengutamakan privasi, pun begitu banyak juga perkara yang dikongsinya buat pengetahuan peminat. Another thing we love about Kylie is dia kekal cantik walaupun sudah memasuki kategori umur 50-an. Sinar wajah Kylie masih kelihatan. Stailnya pula masih sama seperti dahulu, cumanya lebih konservatif, selari dengan usianya sekarang.

See also
#NYFW-Michael Kors Bawakan Stail Glamor Urban Resort

Era experimental-nya telah lama berlalu. Kylie di waktu sekarang lebih ‘selesa’ memakai sesuatu yang ‘ringan’ dan mudah, namun ada twist pada pemilihan warna dan corak yang ditampilkan. Ada kalanya juga Kylie tampil extra. Terutamanya kala membuat persembahan. Hmm…bukan Kylie-lah kalau tidak ada drama dalam perihal gayanya. That’s what we love more about Kylie now. Selaras dengan imej album baharu ‘Magic’, Kylie kembali muncul dalam penggayaan yang menggarap fesyen ikonik sekitar era ’60-an dan ’70-an. Yang mana, fesyennya yang banyak dipengaruhi muzik disko dan pop. Maka itu, Kylie seringkali tampil dalam rekaan jumpsuit, seluar lebar dan pengunaan warna-warna bold juga berkilau. Imej disko yang terlihat jelas. Apatah lagi, lagu-lagu konsep disko cukup akrab dengan perjalanan karier Kylie.

GLAM gemar melayari akaun Instagram Kylie. Banyak rujukan fesyen serta ilham cantik Kylie yang boleh dijadikan contoh terutamanya buat golongan wanita yang seusianya. Membuktikan fashion should grow gracefully too.

Artikel berkaitan: Hye Kyo Song, Duta Jenama FENDI Asal Korea

See also
Hadiah Sarat Memori, Simbolik Penghargaan Tiffany & Co. di Hari Ibu