Mengolahkan Cinta & Sustainability Dari Koleksi H&M - Glam Malaysia

Mengolahkan Cinta & Sustainability Dari Koleksi H&M

Kini H&M terinovasi dengan sustainability x romance-themed dalam setiap koleksinya iaitu Inovation Story Cherish Waste !

H&M berbangga mempersembahkan fifth drop dalam Inovasi sustainability dengan koleksi bertemakan percintaan. Koleksi kalini bakal membuat anda jatuh cinta kerana ia menggunakan bahan yang diperbuat daripada bahan buangan. Eye-catching fashion statements dan gaya menggoda yang lembut kebanyakannya diperbuat daripada pakaian kitar semula, ocean-bound plastic atau bahan buangan lain. Koleksi Inovation Story Cherish Waste boleh didapati di hm.com mulai 21 April. 

Koleksi ini menggabungkan bold proportions with cutting-edge materials yang menggunakan sisa untuk mencipta beautiful fashion statements. Bahan ini adalah penggunaan pertama buat H&M, termasuk MIRUM®, sutera kitar semula dan AirCarbon™. Headline pieces adalah pakaian daripada bubble gum-pink heart-shaped evening dresspale blue puff-ball mini dan pink knitted spike dress semuanya diperbuat daripada poliester kitar semula.

Sutera kitar semula yang diperbuat daripada sutera sisa digunakan pada frill-trimmed pink shirt.

Studded bracelet pula berasaskan tumbuhan tanpa plastik dan diperbuat daripada gentian tumbuhan, minyak sayuran dan mineral.

See also
GLAM Persona: Most GLAM & Alpha Men 2021

Manakala convertible chain necklace and rhinestone earrings feature black hearts yang diperbuat daripada AirCarbon™, bahan bio yang dibuat oleh mikroorganisma semula jadi.

“Koleksi ini adalah perayaan cinta, dipenuhi dengan wardrobe heroes yang berasa selesa apabila dipakai. Bereksperiment gaya fesyen anda dengan koleksi dramatik dan statement pieces yang bakal membuat diri anda tampil berani. Beranikan diri anda dengan memakai oversized leopard-print coat with heart-shaped spots with a tight, cut-out bodysuit, or relax in a co-ordinated set with heart motifs inspired by foil balloons. Kata Sofie Johansson, penasihat kreatif di H&M.

The design team ingin mencipta koleksi tentang cinta, keintiman dan menjalin hubungan – bukan sahaja antara satu sama lain, tetapi dengan almari pakaian kami. Setiap helaian telah direka bentuk untuk membolehkan pemakai menyatakan diri mereka yang sebenar, dan untuk menyatakan nilai mereka dengan menggunakan bahan yang memerangi sisa. Dan apabila mereka mendapat semua cinta yang mereka boleh daripada karya itu, kami berharap mereka akan menyampaikannya kepada seseorang yang baharu,” kata Ella Soccorsi, pereka konsep di H&M.

See also
Upcycled by Miu Miu, Interpretasi Gaya Bersama Levi’s®

Artikel Berkaitan: Pengalaman Nightography Terbaik Samsung Galaxy S22 Ultra!