10 Superwomen Malaysia yang Melakar Nama ke Persada Antarabangsa - Page 2 of 10 -
Superwoman Malaysia yang Melakar Nama ke Antarabangsa

10 Superwomen Malaysia yang Melakar Nama ke Persada Antarabangsa

Tentunya ramai antara kita yang mengagumi barisan superwomen Malaysia yang kami senaraikan. Superwomen ini memberikan inspirasi buat ramai wanita untuk terus berjuang dan berjaya!

Bukan sahaja terkenal sebagai anak seni di dalam industri hiburan, malah mereka juga telah memberi sumbangan terbesar dalam negara kerana berjaya melakar nama hingga ke peringkat antarabangsa. Wanita-wanita yang berbakat besar ini juga memperkayakan gaya hidup wanita di Malaysia sehingga dapat mengharumkan nama negara. GLAM senaraikan 10 superwomen yang berjaya membawa nama Malaysia hingga ke luar negara!

2 of 10
Use your ← → (arrow) keys to browse

2.Tan Hooi Ling

Tan Hooi Linglah merupakan wanita hebat yang mengembangkan perkhidmatan “e-hailing” di Asia Tenggara. Seorang pengasas applikasi Grab yang bekerjasama bersama Anthony Tan, Grab kini beroperasi di 60 bandar dalam 7 negara. Tan Hooi Ling menjadikan kesusahan untuk menaiki teksi setiap hari sebagai inspirasi. Mendapatkan idea untuk membina platform buat semua orang dimana mereka akan rasa selesa dengan pemandu-pemandu di Malaysia. Dan disitulah lahirnya GRAB!