5 Temple Dengan Prasarana Yang Menakjubkan! - Glam Malaysia
7 Temple Dengan Prasarana Yang Menakjubkan!

5 Temple Dengan Prasarana Yang Menakjubkan!

1 of 6
Use your ← → (arrow) keys to browse

Dapatkan ZEN di TOP 5 temple Buddha terbaik di Malaysia… semua ini ada di Selangor!

Masih lagi segar diingatan bila kita masih boleh melawati spot yang paling digemari kala sightseeing di negara orang. Kalau ke Bali, Cambodia. Thailand dan Vietnam pasti temple antara tarikan. Saya juga tidak terkecuali. Ada kalaya infrastrukturnya sangat menarik dan warna-warni pada bangunan yang direka sangat instaworthy!

Di Malaysia, selangor antara negeri yang paling maju dan merupakan salah satu bandar yang diduduki pelbagai etnik di Malaysia. Terdapat pelbagai agama dan budaya di Negeri ini; Oleh itu, tidak hairanlah kuil-kuil di Selangor antara lokasi yang paling banyak dikunjungi oleh pelancong domestik dan antarabangsa.

JIka anda tidak mahu ketinggalan, rancang lawatan ke kuil-kuil terbaik di Selangor sama ada atas alasan agama atau hanya untuk mendapatkan inspirasi rohani dan menikmati prasarana yang mengagumkan. Sebilangan besar dari kuil ini juga merupakan mercu tanda seni bina yang indah. Sekiranya anda ingin mengunjungi tempat-tempat suci ini, GLAM sarankan untuk anda berpakaian dengan sopan. Tempat-tempat terbaik untuk dikunjungi semasa Tahun Baru Cina yakni dalam bulan ini adalah kuil-kuil kerana mereka sangat ‘hidup’ semasa majlis perayaan ini. Tak perlu jauh, di Selangor juga ada kuil yang lebih kurang sama cantiknya dengan di luar negara!

See also
Meraikan Tahun Arnab Bersama Pilihan Terbaik Clé de Peau Beauté