Astro Fibre Menampilkan Pelakon Fabian Loo Sebagai Duta Baru

The Need For Speed

PELAKON MALAYSIA FABIAN LOO BERSIAP SEDIA UNTUK PERANAN BAHARUNYA SEBAGAI DUTA ASTRO FIBER DALAM KEMPEN “WIFI KENCANG”-PENYEDIA INTERNET TERBAHARU. 

Pengarah kreatif & teks ABDUL AZIZ DRAIM Pengarang fesyen & arahan kreatif: JOHAN KASSIM Pengarah seni AMIRUL ARIFFIN Solekan SAHIR SABRI Dandanan CKAY LIAW Gambar EDMUND LEE

Astro Fibre Fabian Loo

Fabian Loo menghitung berkatnya. Pelakon itu baru sahaja diumumkan sebagai duta rasmi Astro Fibre. “Saya sangat terharu kerana Astro Fibre memberikan kepercayaan yang tinggi kepada saya,” kata Fabian.

“Rasanya sukar untuk percaya bahawa saya terpilih untuk mewakili dan menjadi wajah untuk Astro Fibre.” Tidak lama lagi, wajah itu akan dilihat merentas papan iklan dan platform digital dalam kempen “WiFi Kencang” baharu-penyedia internet itu, yang akan dilancarkan bulan ini.

Fabian mencubit dirinya. “Apabila Astro Fibre menghubungi saya, saya berasa berada di tempat lain, tetapi bukan dengan cara yang teruk,” akuinya. “Saya sangat terkejut kerana akhirnya saya menyedari bahawa orang ramai mengakui kerja saya sebagai penghibur.”

Kini sudah sepuluh tahun berlalu sejak Fabian mula menghiburkan kita. Bermula dalam iklan TV-semasa mengikuti ijazah Sarjana Muda dalam bidang psikologi di HELP University-anak kelahiran KL itu akan terus mengasah mutu lakonannya dalam pembikinan teater tempatan.

See also
DATUK SYAFINAZ SELAMAT

Di sinilah dia belajar lebih banyak tentang “pembinaan watak”, yang disifatkan sebagai faktor penyumbang utama kepada keinginannya untuk membuat persembahan untuk orang ramai.

Duta Astro Fibre baru Fabian Loo

Walaupun dia menimba pengalaman lakonannya yang terdahulu untuk program Cina, selepas menyertai barisan pelakon pelbagai bahasa Zahir Omar ‘Fly By Night’ (2019) – di mana dia berlakon bersama nama seperti Bront Palarae dan Sunny Pang-bahawa Fabian mula menarik lebih banyak perhatian daripada industri ini.

“That film was one of a kind,” katanya. “Ia memberi saya sejenis pendedahan yang membolehkan saya mengembangkan kerjaya saya,” Itu akan membawa kepada peranannya dalam siri TV yang mendapat pengiktirafan, ‘One Cent Thief’ oleh Astro.

“Siri ini bagaikan satu lanjutan daripada apa yang saya telah lakukan dalam ‘Fly By Night’. Lebih-lebih lagi, pengarah dan penerbit One Cent Thief cukup baik hati membenarkan saya menerokai sedikit perkembangan watak dan kemahiran lakonan saya.”

GLAM bersama Fabian Loo untuk mengetahui lebih lanjut tentang teknologi kegemarannya, peranannya sebagai duta Astro Fiber dan keperluan untuk sambungan WiFi yang pantas.

APAKAH TEKNOLOGI KEGEMARAN ANDA?

Teknologi yang paling penting bagi saya ialah papan kekunci dan monitor. Walau bagaimanapun, saya pernah mempunyai komputer riba tetapi kini saya menyasarkan untuk mendapatkan tablet kerana ia lebih mudah untuk dibawa ke mana-mana.

See also
Tiada Lagi J-Rod! Jennifer Lopez & Alex Rodriguez Sah Putus Tunang

Aplikasi yang paling saya gunakan adalah Microsoft Word kerana saya suka menulis. Dan tablet akan membolehkan saya menulis di mana-mana dengan mudah.

SEJAUH MANAKAH PRESTASI WIFI ITU PENTING KEPADA ANDA?

Very. Saya perlu bertemu dengan begitu ramai orang yang berbeza secara maya dan mempunyai sambungan yang sangat stabil bermakna perbincangan yang lancar mengenai panggilan dalam talian. Saya juga perlu melakukan pembacaan skrip dalam talian. Jadi adalah penting untuk tidak terlepas sebarang butiran daripada orang yang saya hubungi, dan prestasi WiFi yang hebat memastikannya.

SEBAGAI DUTA BAHARUNYA, APAKAH HUBUNGAN ANDA DENGAN ASTRO FIBER?

Apabila Astro Fiber menghubungi saya, saya terinspirasi oleh visi “1 Rumah 1 Internet” mereka, tentang semua orang berhak mendapat pengalaman internet yang baik di rumah. Kerana teknologi dan internet adalah alat untuk pertumbuhan dan semua orang berhak untuk mendapat peluang.

Saya percaya hubungan saya dengan Astro Fiber adalah tentang berkembang bersama dan saya mahu memacu mesej dan visi Astro Fibre: semua orang berhak mendapat internet berkualiti dan hiburan yang menakjubkan, pada harga yang boleh diakses.

Dan anda tahu apa? Astro Fiber ialah satu-satunya penyedia internet yang memberikan anda F1, One Cent Thief dan Liga Perdana. Jika anda mendapat kelajuan yang hebat, mengapa tidak menggunakannya untuk kandungan yang hebat juga?

See also
Respons Chris Brown Terhadap Berita Kehamilan Rihanna

BAGAIMANA ANDA MERANCANG UNTUK MELIBATKAN DIRI DENGAN PEMINAT DAN PENGIKUT UNTUK MENGGALAKKAN MEREKA MENERIMA TEKNOLOGI INI?

Peranan saya sebagai duta adalah untuk memahami ruang dan perniagaan yang dianjurkan oleh Astro Fiber dan mengambil pemahaman itu dan menterjemahkannya kepada sesuatu yang boleh difahami dan dihayati oleh khalayak saya. Saya ingin menghubungi mereka di mana mereka berada dalam mencipta kandungan yang mempamerkan cara WiFi Kencang boleh menjadikan kehidupan lebih baik.

Sebagai contoh, saya tidak sabar untuk melihat bagaimana penggambaran (untuk kempen ini) akan berlaku. Saya juga mahu penonton saya memahami bahawa Astro telah melalui satu transformasi: pengalaman pengguna baharu, teknologi yang lebih baik dan kandungan yang menakjubkan telah disatukan untuk mencipta platform penstriman yang tidak seperti yang lain di Malaysia. Ia adalah pekerjaan yang cukup menakjubkan (menjadi duta mereka).

Saya juga mahu penonton saya memahami bahawa Astro telah melalui satu transformasi: pengalaman pengguna baharu, teknologi yang lebih baik dan kandungan yang menakjubkan telah disatukan untuk mencipta platform penstriman yang tidak seperti yang lain di Malaysia. Ia adalah pekerjaan yang cukup menakjubkan (menjadi duta mereka).