Palet - Trivia Warna Semarak Merah - Glam Malaysia

Palet – Trivia Warna Semarak Merah

Hiasi kediaman menerusi simbahan rona merah gelap di ruang kegemaran mahupun gerobok fesyenmu. Pereka Yves Saint Lauren mengungkapkan merah gelap adalah rona penuh drama dan keghairahan, di samping berkuasa menebar tenaga romantis, seksi,  dalam masa sama misteri dan glamor.

Penggayaan Merah Gelap

  1. Menurut pereka hiasan dalaman New York, Scott Sanders, nada rona jingga menerbitkan rasa bertenaga dan hidup, manakala rona lebih suram dan halus yakni keungguan – burgundy, maroon, merah bata membangkitkan rasa selesa. Oleh itu amat penting untuk anda memilih rona merah yang tepat.
  2. Pilih tona merah mengikut gaya dan reka bentuk penghuni. Gaya kontemporari menggabungkan unsur pop neutral dengan warna berani – merah terang untuk pilihan aksesori bantal atau permaidani.
  3. Bagi gaya moden, sinonim untuk semua jenis tona merah bermula dari merah klasik , merah samar atau merah kecoklatan.
  4. Hindarkan penggunaan merah hangat atau pop di segenap ruang tamu bagi mengelakkan rasa semak dan lemas. Aplikasikan rona merah terang pada karya seni, aksesori – bantal, kaki lilin, bunga hidup atau pilihan cat pintu. Padanan aksesori merah berbalas latar putih untuk romantis.

1 of 4
Use your ← → (arrow) keys to browse