Sofa: Obsesi Terbaharu Di Instagram - Glam Malaysia

Sofa: Obsesi Terbaharu Di Instagram

Dalam era pandemik ini, sofa muncul sebagai simbol status utama kepada seni dekorasi dalaman yang terus menjadi obsesi terbaharu buat selebriti dan bintang media sosial terkenal untuk latar foto mereka di Instagram.

Kala dunia mengalami lockdown disebabkan oleh pandemik Covid-19, pelbagai obsesi baharu telah muncul mewarnai laman media sosial. Di Instgaram, sofa kini menjadi simbol yang menjadi latar kepada setiap gambar milik selebriti terkenal dan juga bintang media sosial. Dan desain sofa Camaleonda oleh Mario Bellini, sofa Togo oleh Michael Ducaroy dan sofa Terrazza oleh Ubald Klug antara yang mencuri perhatian kerana menampilkan rekaan yang unik dan kekal klasik.

Instagram: @chrissyteigen

Awal Februari lalu, model dan pengacara, Chrissy Teigen telah secara tidak sengaja mencetuskan obsesi baharu ini selepas dia berkongsi sebuah gambar di Instagram. Isteri kepada penyanyi “All of Me”, John Legend itu menggayakan rangkaian pakaian tidur terbaharunya, Chill by Cravings di atas sofa Camaleonda yang tampak cukup selesa. Desain Mario Bellini itu adalah sebuah karya yang kompleks, dalam mengetengahkan gaya Itali yang menyatukan elemen antara manusia dan alam.

See also
Jangan Tunggu Saat Akhir Untuk V-Day!

Rekaan unik Togo oleh Michael Ducaroy, serta Terrazza oleh Ubald Klug turut menjadi pilihan utama dalam menghiasi latar foto Instagram milik bintang media sosial. Antaranya penata gaya dan pengarah kreatif, Pernille Teisbaek yang banyak menggunakan sofa sebagai ‘prop’ fotonya di rumah. Adakalnya, ia menjadi fokus utama kerana reka bentuk dan warna yang cukup menawan.

Instagram: @pernilleteisbaek

Pandemik yang melanda dunia telah memaksa ramai untuk bekerja di rumah, dan ia secara langsung telah memberikan fokus pada seni dekorasi rumah. Ruang tamu kini mempunyai multi-fungsi yang sangat mementingkan aspek keselesaan untuk bekerja dan juga sebagai ruang hiburan. Sofa adalah item dekorasi terpenting, selain menjadi ‘pentas’ kepada selebriti dan bintang media sosial untuk menjalan penggambaran dalam rumah yang berkesan.

Foto: Domo.com.au

Baca lebih lanjut: 4 Trend Hiasan Dalaman Perlu Anda Cuba Tahun Ini