10 Superwomen Malaysia yang Melakar Nama ke Persada Antarabangsa - Page 6 of 10 -
Superwoman Malaysia yang Melakar Nama ke Antarabangsa

10 Superwomen Malaysia yang Melakar Nama ke Persada Antarabangsa

Tentunya ramai antara kita yang mengagumi barisan superwomen Malaysia yang kami senaraikan. Superwomen ini memberikan inspirasi buat ramai wanita untuk terus berjuang dan berjaya!

Bukan sahaja terkenal sebagai anak seni di dalam industri hiburan, malah mereka juga telah memberi sumbangan terbesar dalam negara kerana berjaya melakar nama hingga ke peringkat antarabangsa. Wanita-wanita yang berbakat besar ini juga memperkayakan gaya hidup wanita di Malaysia sehingga dapat mengharumkan nama negara. GLAM senaraikan 10 superwomen yang berjaya membawa nama Malaysia hingga ke luar negara!

6 of 10
Use your ← → (arrow) keys to browse

6.Yuna

Tidak lain dan tidak bukan seorang penyanyi, penulis lagu dan juga usahawan, Yuna telah mengharumkan nama negara hingga ke kancah internasional! Ratu turban ini sudah tentu membuat Malaysia bangga akan kejayaanya di Amerika Syarikat! Perjalanan hidup penyanyi berbakat ini, diberi galakan oleh ibu bapanya dalam bidang muzik sejak kecil lagi. Dan bermulanya di situ, Yuna mula mencipta lirik dan lagu di Myspace. Yuna juga merupakan pengasas jenama November Culture yang berkonsepkan “funky” dan moden buat semua wanita diluar.