10 Superwomen Malaysia yang Melakar Nama ke Persada Antarabangsa - Page 5 of 10 -
Superwoman Malaysia yang Melakar Nama ke Antarabangsa

10 Superwomen Malaysia yang Melakar Nama ke Persada Antarabangsa

Tentunya ramai antara kita yang mengagumi barisan superwomen Malaysia yang kami senaraikan. Superwomen ini memberikan inspirasi buat ramai wanita untuk terus berjuang dan berjaya!

Bukan sahaja terkenal sebagai anak seni di dalam industri hiburan, malah mereka juga telah memberi sumbangan terbesar dalam negara kerana berjaya melakar nama hingga ke peringkat antarabangsa. Wanita-wanita yang berbakat besar ini juga memperkayakan gaya hidup wanita di Malaysia sehingga dapat mengharumkan nama negara. GLAM senaraikan 10 superwomen yang berjaya membawa nama Malaysia hingga ke luar negara!

5 of 10
Use your ← → (arrow) keys to browse

5.Kiki Poh

Kiki Poh merupakan salah seorang kru yang telah menghasilkan filem animasi Cars dari Malaysia. Juga seorang pengarah “Shading and Grooming” dan juga rakyat Malaysia pertama yang bekerja di Pixar sebagai pakar animasi. Dilantik buat pertama kalinya sebagai seorang intern di Pixar Animation Studios pada tahun 2010. Sejak dari  itu, beliau sudah pun bekerja dengan filem-filem besar yang lain seperti Toy Story 3, Monsters University dan juga Inside Out! Wanita hebat ini tidak lupa untuk berkongsi kejayaan yang dimiliki bersama rakyat Malaysia. Kiki kini telah mengendalikan bengkel khas buat anak-anak muda untuk memberikan inspirasi kepada mereka yang minat dengan animasi.