10 Superwomen Malaysia yang Melakar Nama ke Persada Antarabangsa - Page 9 of 10 -
Superwoman Malaysia yang Melakar Nama ke Antarabangsa

10 Superwomen Malaysia yang Melakar Nama ke Persada Antarabangsa

Tentunya ramai antara kita yang mengagumi barisan superwomen Malaysia yang kami senaraikan. Superwomen ini memberikan inspirasi buat ramai wanita untuk terus berjuang dan berjaya!

Bukan sahaja terkenal sebagai anak seni di dalam industri hiburan, malah mereka juga telah memberi sumbangan terbesar dalam negara kerana berjaya melakar nama hingga ke peringkat antarabangsa. Wanita-wanita yang berbakat besar ini juga memperkayakan gaya hidup wanita di Malaysia sehingga dapat mengharumkan nama negara. GLAM senaraikan 10 superwomen yang berjaya membawa nama Malaysia hingga ke luar negara!

9 of 10
Use your ← → (arrow) keys to browse

9.Tan Sri Michelle Yeoh

Kelahrian Ipoh, nama Tan Sri Seri Michelle Yeoh kini terkenal dalam industri filem. Malah, pekerjaan Tan Sri Michelle Yeoh terus maju berkembang hingga ke peringkat antarabangsa! Tan Sri Seri Michelle Yeoh juga telah menerima pelbagai anugerah, seperti Legion D’Honneur di Perancis atas sumbangannya dalam bidang kebudayaan dan industri perfileman. Turut pernah dikurniakan ‘Knight’ dan ‘Officer’ anugerah berprestij oleh kerajaan Perancis.