Lee Seung Gi & Lee Da In Timang Puteri Sulung - Glam Malaysia
Lee Seung Gi & Lee Da In Timang Puteri Sulung

Lee Seung Gi & Lee Da In Timang Puteri Sulung

Hampir setahun mendirikan rumah tangga, pasangan K-Drama popular Lee Seung Gi dan Lee Da In akhirnya dikurniakan cahaya mata pertama.

Khabar gembira itu dikongsikan agensi pengurusan milik mereka Human Made menerusi satu kenyataan rasmi.

“Dengan segala suka cita kami ingin memaklumkan bahawa Lee Seung Gi dan Lee Da In telah menimang anak perempuan pada 5 Februari lalu.

“Kedua-dua ibu dan anak berada dalam keadaan sihat. Lee Seung Gi meluahkan rasa teruja dan bersyukur kerana puterinya selamat dilahirkan tanpa sebarang masalah.”

Berita kehamilan Lee Da In didedahkan pihak media pada November 2023 sebelum Human Made mengesahkannya tidak lama kemudian.

Agensi pengurusan Lee Da In, 9Ato Entertaiment turut memaklumkan bahawa aktres itu telah pun memperlahankan kerjaya seni untuk memberi fokus pada kehamilannya.

Perjalanan Cinta Lee Seung Gi & Lee Da In

Pasangan popular ini mendedahkan percintaan kepada umum pada Mei 2021 selepas setahun menjalin hubungan secara rahsia. Mereka bertemu satu sama lain sebagai rakan sekerja sebelum menjadi rapat kerana mempunyai minat sama dalam sukan golf.

See also
Lihat Senarai Penuh Pemenang Grammy Awards 2023

Tanggal 7 April 2023, Lee Seung Gi dan Lee Da In disatukan sebagai suami isteri dalam sebuah majlis tertutup. Acara yang hanya dihadiri ahli keluarga dan kenalan rapat itu berlangsung gemilang di Grand InterContinental Seoul Parnas Hotel, Seoul.

 Lee Seung Gi Lee Da In

Foto: Metro.Style

Rakan selebriti yang hadir memeriahkan majlis termasuk Lee Dong Wook, Cha Eun Woo, Jay Park, Yoo Yein Seok dan Bae Suzy. Bintang Running Man, Yoo Jae Seok dipilih sebagai pengacara majlis.

Lee Da In tampil persis bidadari dalam tiga gaun mewah, dua daripadanya adalah rekaan Pnina Tornai dan Muse by Berta. Aktor berusia 37 tahun itu turut menggayakan dua tuksedo berbeza warna iaitu hitam dan putih.

 

Foto: Soompi

Baca: Shila Amzah Umum Hamil Anak Kedua