Syafie Naswip Kini Bergelar Suami Aktres, Nur Afiqah - Glam Malaysia
Syafie Naswip Kini Bergelar Suami Aktres, Nur Afiqah

Syafie Naswip Kini Bergelar Suami Aktres, Nur Afiqah

Tiada angin tiada ribut, Syafie Naswip selamat melangsungkan perkahwinan dengan wanita pilihan hatinya, Nur Afiqah Ishak.

Pasangan itu dinikahkan oleh bapa pengantin perempuan di Dewan Wilqadry, Putrajaya sekitar jam 11.04 pada 23 Disember lalu. Dengan sekali lafaz, Syafie dan Afiqah sah bergelar suami isteri.

Dalam majlis akad nikah yang disiarkan secara langsung di Instagram, pengantin lelaki menyerahkan mas kahwin sebanyak RM300 berserta wang hantaran RM15,000 kepada pengantin perempuan. Majlis yang diadakan secara sederhana itu hanya dihadiri oleh ahli keluarga dan rakan terdekat.

Syafie Naswip

Foto: Kosmo Digital

Pasangan sama cantik sama padan itu tampil segak dan anggun dalam persalinan tradisional rona putih. Syafie dilihat sebak dan menitiskan air mata kala membaca taklik, perjanjian yang dibuat oleh suami selepas akad nikah mengikut hukum syarak.

Bibit-Bibit Cinta Syafie Naswip & Nur Afiqah

Walaupun perhubungan pasangan ini tidak diketahui ramai, ikatan percintaan mereka sebenarnya telah lama terjalin. Syafie dan Afiqah berkenalan dua tahun lalu sewaktu terlibat dalam penggambaran drama TV2 berjudul Cempaka Melati. Selain bergelar pelakon, Afiqah juga merupakan seorang model.

See also
Datin X: Letih Coverline Bertahun- Tahun, Akhirnya Pecah Jua Tembelang Dato’

Kata aktor Sumpahan Jerunei itu, hubungan mereka erat beberapa bulan selepas tamat penggambaran. Majlis pertunangan mereka berlangsung tidak lama kemudian.

“Kami sudah kenal dua tahun lalu. Selepas berlakon bersama, kami mula rapat. Kami berjumpa dan secara perlahan-lahan terbit rasa suka. Selepas enam bulan berjumpa barulah kami bertunang,” katanya, menurut mStar.

Dan ada sebabnya mengapa dia merahsiakan berita gembira ini. “Pada usia yang semakin meningkat, saya mula sedar berita sebegini hanya orang terdekat sahaja perlu tahu. Biarlah keluarga dan rakan-rakan yang ada ketika susah dan senang saja tahu mengenainya,” tambahnya.

 

Baca: Butiran Perkahwinan Putera Mateen & Fakta Menarik Bakal Isteri, Anisha Rosnah